CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 24 May 2011

Indahnya Cinta

CINTA

Satu ungkapan yg mudah tp byk yg tersirat dalam perkataan CINTA itu sendiri..
  • cintakan Allah
  • cintakan ibubapa
  • cintakan persahabatan
  • cintakan kekasih
  • cintakan kebendaan
  • dll
tapi hakikatnya cinta itu luas.cinta itu ibarat permata yg sinarnya terus menyinari setiap kehidupan manusia.Tanpa cinta manusia itu tak akn boleh hidup seolah2 dia hati dan perasaan mati seperti mana mayat hidup


Catatan cinta yang amat merumitkan...arghh~

Bila berbicara tentang cinta..
hemm..sangat merumitkan buat aku..
sayang seribu kali sayang..
sukar untuk aku luahkan...

Kalau tak diucap..
takut kempunan tak dapat
Kalau diucap
malu sejuta kali malu
muka pun dah tak tahu mna nak letak..
Takut dikatakan tak tahu malu..

Susah bila kita menyayangi sahabat kita ni lebih2
bila kita luahkan takut dia dah tak nak berkawan lagi dengan kita
kalau kita tak luahkan..macam ni la jadinya..(separuh sewel..hihiks~)

Buat insan yang saya dah jatuh cinta pandang pertama sejak sekolah tu..
THANKS sebab kamu berjaya menarik perhatian aku..
kalau benarlah jodoh kita ada..
kau memang terbaik buatku..



MONOLOG SDN.BHD
 ~bIARLah waKTu menEntuKan seMUaNya..
saya tetap menunggu 'rahsia' kamu itu terbongkar suatu hari nanti
terima kasih sebab masih menjadi kawan saya yang paling baik..;) 

to: Mr pious :D

OH DAH PANDAI YE..


Aishemmeennn ini orang dah bpe hr aku lyan dy smnjak dua menjak ni ayat dia lain la..haha
skg da pndai dia ckp bnde pelik2Monkey Winks..tp aq wat2 tak fhm..
Amboii dah berani dah dia ni bergurau bab nak jumpa mak abah aku..
amboii..(try wat muke sengeh)..Monkey Emoticons
ala tomeinye...muke aku baby ni senyum
acu nengok berani ke tak si tuttt mai dtg umah..haha
apa kata hati saya???haha hanya Allah maha mengetahui..
hanya manusia2 tertntu tahu ttg saya dan perasaan saya..

Mari kita lihat sape yang terkena..hahaMonkey Icons




Monkey Icons



Emak saya cakap ni untuk pesanan awak tau...

Emak saya cakap.........kalau awak nak kenal dengan saya..........
"dia kena jumpa dengan ma dan abah dulu minta restu,baru boleh mak izinkan kau dengan dia kalau tak mak reject dia"

Emak saya cakap........kalau awak nak couple dengan saya.......
"tak payah couple2..tunang terus.Senang bila dah ikat dia tak boleh senang2 nak mengelenyor dengan perempuan lain,kau pn sama"

Emak saya cakap........kalau awak nak bawa saya keluar........
."hah..bawa adik kau sorang,tak nak aku dengor kau berdua-duaan..lagi2 dalam wayang tu gelap..hindari maksiat


Emak saya cakap........kalau awak nak ajak keluar makan.........
"tak payah2..buang duit je..ajak dia datang rumah..makna dengan kita satu keluarga..boleh kenal rapat dengan dia.kau pun boleh masak yang special2 untuk dia..

Emak saya cakap........kalau awak nak telefon saya..........
."tak payah bergayut lama2..suruh dia datang minang..dah kawin nanti kau nak cakap dengan dia sampai mati pun aku izinkan.."

Emak saya cakap........kalau awak nak bagi hadiah special...........
"tak payah hadiah2 sok lusa dah putus masing2 tuntut hadiah..suruh je dia masuk meminang..nanti kawin lagi byak kau dpt hadiah dari dia

Emak saya cakap........kalau awak betul2 serius nak kan saya.......
"bawak rombongan meminang terus..bawak jumpa mak bapa dia..lepas tu kita settlekan kedua2 belah pihak..lagi cepat korang kawin..lagi tenang hati mak..tak nak aku tgok korang cam ni lama2.."


:::; kalau lah mak aku cam ni kan bgus untung ..haha nasib baik den tak dok lagi pacar...so,yang dah lama couple..jemput2lah membina masjid,memperkembangkan umat Rasulullah dengan cara baik dan halal bukan secara kawin dulu baru nikah/kawin tak mau nikah2~lu pikir la sdri ya..salam sayang..... .::::

**cinta selepas kawin lebih nikmat atau before kawin???tepuk dada tanya iman