CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 24 May 2011

Emak saya cakap ni untuk pesanan awak tau...

Emak saya cakap.........kalau awak nak kenal dengan saya..........
"dia kena jumpa dengan ma dan abah dulu minta restu,baru boleh mak izinkan kau dengan dia kalau tak mak reject dia"

Emak saya cakap........kalau awak nak couple dengan saya.......
"tak payah couple2..tunang terus.Senang bila dah ikat dia tak boleh senang2 nak mengelenyor dengan perempuan lain,kau pn sama"

Emak saya cakap........kalau awak nak bawa saya keluar........
."hah..bawa adik kau sorang,tak nak aku dengor kau berdua-duaan..lagi2 dalam wayang tu gelap..hindari maksiat


Emak saya cakap........kalau awak nak ajak keluar makan.........
"tak payah2..buang duit je..ajak dia datang rumah..makna dengan kita satu keluarga..boleh kenal rapat dengan dia.kau pun boleh masak yang special2 untuk dia..

Emak saya cakap........kalau awak nak telefon saya..........
."tak payah bergayut lama2..suruh dia datang minang..dah kawin nanti kau nak cakap dengan dia sampai mati pun aku izinkan.."

Emak saya cakap........kalau awak nak bagi hadiah special...........
"tak payah hadiah2 sok lusa dah putus masing2 tuntut hadiah..suruh je dia masuk meminang..nanti kawin lagi byak kau dpt hadiah dari dia

Emak saya cakap........kalau awak betul2 serius nak kan saya.......
"bawak rombongan meminang terus..bawak jumpa mak bapa dia..lepas tu kita settlekan kedua2 belah pihak..lagi cepat korang kawin..lagi tenang hati mak..tak nak aku tgok korang cam ni lama2.."


:::; kalau lah mak aku cam ni kan bgus untung ..haha nasib baik den tak dok lagi pacar...so,yang dah lama couple..jemput2lah membina masjid,memperkembangkan umat Rasulullah dengan cara baik dan halal bukan secara kawin dulu baru nikah/kawin tak mau nikah2~lu pikir la sdri ya..salam sayang..... .::::

**cinta selepas kawin lebih nikmat atau before kawin???tepuk dada tanya iman


No comments:

Post a Comment